Solfestuka 2022 arrangeres i tiden 4. - 12.3. - Under finner dere detaljert program for hele uken. (Programmet blir oppdatert med mer detaljer etterhvert som de kommer inn.) 

Alle innkomne soltegninger fra skoleelevene ved Longyearbyen skole, 1.-7.klasse, blir hengt opp og vist fram i Longyearbyen folkebibliotek under hele uken. 

I år er det Sofie Maudal, 9 år som vant konkurransen. Hun får dermed tegningen sin på forsiden av t-skjorten, samt på jakkemerket.

20220209_231417 (002).jpg

Tegnet av Sofie Maudal, 4.klasse                        

      

Vi ønsker velkommen til Solfestuka 2022

Når sola kommer 8.3. samles vi ved den gamle sykehustrappa på Skjæringa til arrangementet” Solas tilbakekomst” i minuttene før sola viser seg. Det het at "sola var erklært tilbake i Longyearbyen da solstrålene nådde frem til trappa ".

 

Fredag 4.3.

Kl. 19.00: Solfestrevy på Huset - "Skrevet med Kullskrift" - Premiere!  UTSATT TIL 29.APRIL!!
 

Lørdag 5.3.

Kl. 13.00: Offisiell åpning og Kulturskolens lunsjkonsert i Rabalder. Her blir det en koselig stund for hele familien, med underholdning fra de minste på kulturskolen. 
Svalbard Catering sørger for salg av kaffe, brus og kaker.
                 

Kl. 19.00: Solfestrevy på Huset - "Skrevet med Kullskrift" UTSATT TIL 30.APRIL!!
 

Kl. 21.00: Coctail Slippers - OBS - NYTT KLOKKESLETT
Polarjazz i samarbeid med Solfestuka inviterer til fest i Kulturhuset! Det blir satt opp buss fra Huset til Kulturhuset etter revyen, så her rekker dere begge deler.

Dette skriver Polarjazz om bandet på sin hjemmeside :
Cocktail Slippers leverer 100% på scenen og at det er komplett umulig ikke å la seg dra med inn i bandets melodiøse rocke-univers, fra det første gitar-riff! Bandet har bestandig hatt rykte på seg for å være et forrykende liveband med sing-a-long stadion-rockelåter og ville, visuelle sceneantrekk, og er et av få band som slipper unna med å stjele så og si alle rockeklisjeer som finnes. Dette er gla’rock som får det til å kile i magen og krible i dansefoten.
Cocktail-Slippers-picture_1592x1062-640x400.jpg

Cocktail Slippers består av:
Silje Hope (aka Hope): vokal
Stine Bendiksen (aka Rocket Queen): gitar og kor
Astrid Waller (aka Sugar Cane): bass og kor
Sara Andersson (aka Vega): gitar og kor
Ann Kristin Gåsbakk (aka Miss A-OK): trommer og kor

Billetter: https://checkout.ebillett.no/189/events/6565/purchase/setup

 

Søndag 6.3

Kl. 12.00: Utegudstjeneste på Linken (Vær- og føreforbehold)

Kl. 19.00:Født Fri - Et ærlig møte med Robert Hermansen, Musikk ved Torbjørn Økland, Halvor Lillesund, Marie Klåpbakken og Gunn Gravdal Elton

Robert Hermansen er en utradisjonell bedriftsleder som kommer til å bli husket av mange - lenge. Han går sjelden stille i dørene, og han setter spor etter seg der han har hatt sin gjerning. Som på Svalbard.
Vi tar et dypdykk inn i livet til Robert Hermansen og prater om hans liv og virke, men også om hans tro på fremtiden for samfunnet på Svalbard. Alt nydelig krydret med musikk som er spesielt tilpasset denne fargerike mannen.

 Født Fri.jpg
Billetter: https://checkout.ebillett.no/1526/events/6951310/purchase/setup?return_url=https://ebillett.no/90152600000000/6951310&kanal=epo

Mandag 7.3.

Kl.12.00: Trio Oro - DKS (Den kulturelle skolesekken) i Kulturhuset. Dette er for skoleelever 1.-7.trinn.

Kl.18.00: "Dødsing" i Svømmehallen. DESSVERRE AVLYST!

Kl. 19.30: Solquiz - Mary Ann's Polarrigg 
Premie: billetter til Klovner i Kamp

Tirsdag 8.3 

Kl. 12.30: Solas tilbakekomst
Arrangeres ved den gamle sykehustrappa på Skjæringa. Denne tradisjonsrike stunden føres videre på tradisjonelt vis. Det vil bli taler, overrekkelse av diplom til vinneren av årets soltegning, musikalske innslag ved Polargospel, allsang og fanfare til sola. Til slutt roper vi alle sammen på at sola skal komme fram! Så - satser vi på at hun kommer fram og gleder alle som har møtt fram.
Solfestbuttons (jakkemerker) deles ut til alle og skolebarn får solboller fra Bakehuset Nord-Norge. (Barnehagene får bollene levert på døra)

Kl.19.00 Kvinner vendt mot solen - Svalbard Kirke (Tittel henspiller på et maleri av Edvard Munch og får med både sol og kvinner i tittelen)
Helene Bøksle, Marie Klåpbakken, Siri Elton, Torbjørn Økland, Halvor Lillesund og Gunn Gravdal Elton er i Svalbard kirke for å feire denne soldagen, men også for å hedre mange sterke kvinner som har gjort verden til et bedre sted gjennom å bidra til økt likestilling. Sammen med historier om noen av disse sterke kvinnene, vil noen av våre beste artister trylle frem den vakreste musikk du kan tenke deg. Dette blir en fantastisk kveld i Longyearbyen.

Kvinner vendt mot solen.jpg

Billetter: https://checkout.ebillett.no/1526/events/6951295/purchase/setup?return_url=https://ebillett.no/90152600000000/6951295&kanal=epo

 

Onsdag 9.3

Kl.10.00: Lesestund i biblioteket for barn

Kl.18.00: Solkafe - Rabalder 
Her blir det korsang, storbandmusikk, solister og band. Selvfølgelig blir det allsang med de "gamle" Svalbardsangene. 
Anne Lise Klungseth Sandvik skal lose oss gjennom kvelden.

Svalbard Catering sørger for salg av kaffe, brus og kaker.

 

Torsdag 10.3

Kl.18.00: Åpning av ungdomskubben i nye, spennende lokaler. 

Kl.21.00: Klovner i Kamp - Kulturhuset
Polarjazz i samarbeid med Solfestuka inviterer til fest i Kulturhuset - igjen!

Dette skriver Polarjazz om gutta på sin hjemmeside :
Med et arsenal av hits er Klovner i Kamp selve essensen av ordet fest!

Klovner i Kamp ble startet av Alis Dr S i 1994 og betsår i dag av Alis, Fingern og Dansken. Også kjent som Aslak, Thomas og Esben.
De siste årene har klovner spilt et utvalgt knippe konserter over det ganske land, og overalt hvor klovnene kommer er det fulle hus, fulle mennesker og overflod av kjærlighet.

Klovner_1592-640x400.jpg

Billetter: https://checkout.ebillett.no/189/events/6566/purchase/setup

Fredag 11.3

Kl.10.00: Lesestund i biblioteket for barn

Ungdomsklubben - eget arrangement

Lørdag 12.3

Kl.10.00 - 12.00: Artica Solfest Workshop for barn:  "Lag din egen solfanger" 
Vi feirer at sola er tilbake med solfangerverksted for barn på Artica! Her får du muligheten til å designe og lage din helt egen fargerike solfanger du kan ta med hjem og henge i vinduet. Alle deltakerne lærer hvordan man kan bruke farge og form til å lage unike og fargerike solfangere du kan ha glede av hele sommeren.
Gratis. Det er plass til 10 deltakere, påmelding til  info@articasvalbard.no
 

Kl.13.00: "TA SJANSEN" i Alpinbakken.

Svalbard Folkehøgskole drar i gang uteaktiviteter for store og små. Her er det lov å være kreativ, lag din egen farkost, kle deg ut og vær med på moroa. 

Hele Longyearbyen er invitert til årets utgave av Ta sjansen! Dra med deg familien, gjengen, kollegaene og meld deg/dere på! 

 0rEAAAAASUVORK 5CYII=

 

  cropped-PolarjazzLogo2017-003.png

T-skjorter
I Solfestuka 2022 vil solfestskjorter bli solgt i Longyearbyen Folkebibliotek, pris voksne kr. 200,- og barn kr. 150,- betales med bankkort eller med Vipps.

Sponsorer
Bakehuset Nord-Norge AS * LNS Spitsbergen * Longyearbyen lokalstyre

Samarbeidspartnere
 Svalbard Folkehøgskole * Svalbard Kirke * Svalbard Catering

Arrangører
Longyearbyen lokalstyre * Longyearbyen kulturhus * Solfestkomiteen * Polarjazz