Vi ønsker velkommen til Solfestuka 2018

3. – 11.3.2018

Når sola kommer 8.3. samles vi ved den gamle sykehustrappa på Skjæringa til arrangementet” Solas tilbakekomst” i minuttene før sola viser seg. Det het at "sola var erklært tilbake i Longyearbyen da solstrålene nådde frem til trappa ".

 

Torsdag 1.3.

Kl. 23.00: OSLO ESS gjentar suksessen fra fjorårets solfest og er med å varmer opp stemninga i forkant av årets. Oslo Ess er Norges mest hardtarbeidende rockeband, de leverer til gangs, høster gode terningkast og er et av landets mest turnerende band. Billetter a kr 200 selges på Svalbar Pub, konserten finner sted på Svalbar Pub.

 

Lørdag 3.3

Kl. 12.00: LUNCHKONSERT med store & små elever fra kulturskolen. Kom på Rabalder café og bakeri og senk pulsen til musikk før sola tar deg videre.

 

Søndag 4.3

Kl. 12.00: UTEGUDSTJENESTE PÅ BRINKEN under antenna på Hiortfjellet. Værforbehold.

KL. 18.00: OFFISIELL ÅPNING av Solfestuka 2018 i Galleri Svalbard ved Tor Kristian Berge.

Kl. 18.00: UTSTILLINGSÅPNING – Tove Sundt-Hansen åpner sin utstilling på Galleri Svalbard - Kunstneren vil være til stede under åpningen. Longyearbyen fotoklubb åpner vårens fotoutstillingen i Longyearbyen Kunst- og håndverkssenter.

eventyr svalbard

 

Mandag 5.3.

Kl. 20.00: SOLQUIZ på Fruene. Det premieres med billetter til showet med Johan Golden. Billetter á kr 50 selges ved inngangen.

 

Tirsdag 6.3.

Kl. 10.00: EVENTYRSTUND for barn mellom 1 og 3 år i Longyearbyen folkebibliotek.

KL. 19.00: FORFATTERKVELD med Vigdis Hjorth på Longyearbyen folkebibliotek.Vigdis Hjorth har en lang forfatterkarriere bak seg og er en av Norges mest kjente forfattere. Særlig omtalt i mediene i fjor ble den sterke romanen «Arv og miljø». Velkommen!

Vigdis H

VigdisVigdis

Kl. 19.00: KATOLSK MESSE v/ pater Marek Michalski i Svalbard Kirke.

 

Onsdag 7.3.

Kl. 10.00: EVENTYRSTUND for barn mellom 3 og 6 år i Longyearbyen folkebibliotek.

Kl. 19.00: TRADISJONELL SOLCAFÈ på Huset med Store Norske Mandskor.

 

Torsdag 8.3.

Kl. 12.30: SOLAS TILBAKEKOMST ved den gamle sykehustrappa på Skjæringa. Denne tradisjonsrike stunden føres videre på tradisjonelt vis. Det vil bli taler, musikalske innslag og allsang. Solfestbuttons deles ut til alle og barna får solboller.

Kl. 13.00: SOLFEST i Peisestua i Svalbard Kirke. Salg av kaffe, solbærtoddy og vafler til inntekt for Kirkens Nødhjelp.

Kl. 18.00: PETER PAN Vi viser at opptak av klassikeren fra The National Theatre i London. Billetter a kr 120/90 (Ungdom under 26 år) selges via www.lokalstyre.no, i Rabalder café og bakeri. På kulturhuset.

KL 19.00: OM STILLHET OG SOL, FEMINISME OG FRIHET Norsk PEN, Artica Svalbard og Longyearbyen folkebibliotek markerer kvinnedagen og solfesten ved å invitere til et møte med to sterke kvinner. Møt poet og forfatter Easterine Kire og redaktør av Svalbardposten Hilde Kristin Røsvik. Etter samtalen spiller Jazzpoesi, poet Easterine Kire og saksofonist Ola Asdahl Rokkones. På Longyearbyen folkebibliotek,

 

Fredag 9.3.

Kl. 18:00: STRANDFEST på Klubben. Kortbukser, bastskjørt og solbriller på for her blir det feiring av lyset. Med paraply-smoothie og pølser blir det en heidundranes sommerfest.

Junior (18-20:00) og Senior (20:30-24:00).

KL. 19.00: SVALBARD I VERDEN; KALD VERDEN OG MIN VERDEN Longyearbyen filmklubb viser Knut Erik Jensen sine Svalbard filmer fra 80 tallet i samarbeid med Store Norske. Regissøren og Birger Amundsen er tilstede under visningen og svarer på spørsmål og forteller. Gratis for medlemmer, 100,- for ikke medlemmer, billetter selges via www.lokalstyre.no, i Rabalder café og bakeri, samt ved inngangen.

film1983

 

KL. 21.00: KONSERT med den særdeles musikalsk anlagte gruvearbeideren Jon Gunnar Hansen på akustisk sang og gitar. Mannen går på scena kl. 21.00 men du er hjertelig velkommen før. Kjøkkenet holder stengt fra 19.30 men skinker, oster og annet snacks tilbys under hele konserten. Om været tillater det åpner vi for å sitte ute med toddyer og alt annet som skal til for at det blir innmari koselig. Gratis inngang på Polfareren Restaurant.

jon gunnar

 

Lørdag 10.3.

Kl. 11.00 SOLFESTVERKSTED med Kunsthall Svalbard. Vi feirer solas tilbakekomst med å lage fargerike isskulpturer av is fra drikkekartonger og plasthansker. Når sollyset forsvinner kan vi lyssette skulpturlandskapet vårt. Velkommen til et utendørs kunstverksted! Verkstedet er åpent for alle aldre, husk varme klær og gjerne vanntette votter/hansker eller et ekstra skift.

Kl. 13.00: UTEGUDSTJENESTE ved Fredheim. Sysselmannen holder Fredheim åpent.

Kl. 21.00: JOHAN GOLDEN Som halvt karibier og halvt haldenser vet Golden mye om å være delt. I sin andre soloforestilling tar han opp aktuelle temaer som engasjerer, enten det er snakk om innvandring, politisk korrekthet, syklister, tenketanker eller fotballandslaget. Billetter a kr 300 selges via www.lokalstyre.no og Rabalder café og bakeri samt i døra.

golden2018

Kl. 23.00: D ROCKER ALLSTARS  handler om 1950 tallets Rock and Roll, servert med energi, humør og råskap! Ein gamal draum om å samle ulike medlemmer, frå ulike band, som alle har lang fartstid innan sjangeren. Det vart stor suksess på Oktoberfestivalen i 2016 og det gav meirsmak til å stå på scena igjen! På Svalbar Pub. Billetter a kr 150 selges via www.lokalstyre.no og Rabalder café og bakeri samt i døra.

 

Søndag 11.3.

kl. 11.00: FAMILIEGUDSTJENESTE i Svalbard Kirke ved sokneprest Leif Magne Helgesen. Polargospel deltar.

 

Soltegninger

Alle bidragene som kom inn til konkurransen om å tegne årets sol stilles ut i Longyearbyen folkebibliotek.

Det er fri entré dersom annet ikke er oppgitt

 

Hovedsamarbeidspartnere:

 • Personal Partner AS

 • Svalbard Adventure Group

 • LNS Spitsbergen AS

   

   

  Samarbeidspartnere:

 • Bakehuset AS

 • Kongsberg Satellite Services AS

 • Store Norske Spitsbergen Kulkompani

 • Sandmo og Svenkerud AS

 • SpareBank 1 Nord-Norge

   

  Medarrangører

 • Huset

 • Svalbard Kirke

 • Longyearbyen Filmklubb

 • Longyearbyen kulturskole

 • Galleri Svalbard

 • Longyearbyen Folkebibliotek

 • Svalbar Pub

 • Kunsthall Svalbard – Nordnorsk Kunstmuseum

 • Artica Svalbard

   

Arrangører

 • Longyearbyen lokalstyre

 • Longyearbyen kulturhus

   

  Illustrasjon/foto/tegning

 • Solfestuka 2018

 • Soltegningen av Joanna Matea Rut Eriksson (4. klasse)